Parówkowe zawijaski z serem i bekonem
2022-05-21

łatwy
10 min
3
Ta łatwa w przygotowaniu i niedroga przekąska ma wielu zwolenników i tyleż wersji przygotowania. Ja najchętniej zapiekam parówki z serem w piekarniku, bo to najmniej czasochłonna wersja. Wystarczą trzy składniki i trochę ziół, aby przygotować uwielbianą przez domowników przekąskę.
SKŁADNIKI
- 6 parówek
- 6 cieniutkich plastrów bekonu
- 6 plastrów sera żółtego
- zioła prowansalskie
- olej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piekarnik nagrzać do temperatury 200 st.C.
- Parówki obrać z osłonek i naciąć wzdłuż do 2/3 głębokości.
- Plastry żółtego sera pokroić w paski grubości parówki i powkładać je w nacięcia.
- Parówki owinąć boczkiem i posypać ziołami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem.
- Parówki piec 20 minut. Podawać ze świeżymi warzywami.
Parówki – wszystko, czego nie chcecie o niech wiedzieć, ale powinniście. Jak wybrać dobre parówki?