Najlepszy dodatek nie tylko do dań z grilla. Te ziemniaki to hit każdego spotkania

Dieta bezglutenowa
Aromatyczne i z niesamowitymi dodatkami - ziemniaki z grilla to idealny sposób na ciekawy obiad dla całej rodziny. Są proste w przygotowaniu, smakują obłędnie i są idealny dodatkiem do najróżniejszych dań. Zaskocz wszystkich tymi aromatycznymi ziemniaczkami.
Ziemniaki z grilla, które zachwycają. Prosty i aromatyczny przepis
Aromatyczny dodatek, który sprawdzi się zarówno do mięsnych jak i warzywnych dań z grilla. Te przepyszne ziemniaki z grilla wspaniale smakuje, obłędnie wyglądają, a są niezwykle proste do przygotowania. A co więcej, można je dostosować do swoich preferencji.
Te ziemniaki są proste w przygotowaniu. Wystarczy dokładnie je umyć i osuszyć, nakłuć widelcem, nasmarować oliwą i solą, a następnie zawinąć w folię aluminiową. Później trafiają na grilla, gdzie muszą się piec około godziny. Ważne jest tylko to, by je odwracać mniej więcej co kwadrans.
Co jednak sprawia, że te ziemniaki są tak smaczne? A no dodatki. Po ugrillowaniu, nacinamy je wzdłuż i nakładamy do nich śmietanę, ser, szczypiorek i boczek. Jeśli nie chcemy mięsa, bez problemu możemy pominąć boczek. Ale to właśnie w nich najlepsze, możemy dodać do nich co nam się żywnie podoba.
Tak przygotowane Zimniaki świetnie się prezentują, genialnie smakują i są niezwykle proste do przygotowania, choć zajmują trochę czasu. Jeśli więc szukamy ciekawego dodatku do naszego grilla, ten przepis sprawdzi się idealnie.
SKŁADNIKI
- 4 duże ziemniaki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 80 g sera tartego
- śmietana 18
- 4 plastry boczku
- posiekany szczypiorek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rozgrzewamy grilla.
- Ziemniaki dokładnie myjemy i osuszamy.
- Każdego ziemniaka nakłuwamy widelcem.
- Każdego z nich nacieramy oliwą z oliwek i posypujemy solą.
- Każdego ziemniaka z osobna owijamy w folię aluminiową.
- Układamy je na grillu.
- Pieczemy około godziny, obracając co 15 minut.
- W tym czasie smażymy boczek na chrupiąco.
- Gdy ziemniaki będą gotowe, odwijamy je i nacinamy wzdłuż.
- Do środka dodajemy ser, śmietanę, szczypiorek i pokruszony boczek.