Marynowany owczy ser
2021-03-29

łatwy
0 min
4
Owczy ser jest pyszny sam w sobie. jednak odpowiednio zamarynowany nabiera wyjątkowego charakteru. Marynowany owczy ser nie jest trudny w przygotowaniu wymaga jednak sporo cierpliwości. Należy dać mu co najmniej dwa dni, aby przeszedł aromatami dodatków.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 0,5 kg owczego sera
- 5 szalotek
- 20 czarnych oliwek
- 1 czerwone chili
- 1 gałązka rozmarynu
- pieprz w ziarnach
- 1 szklanka oliwy
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ser pokroić w kostkę, szalotki obrać i pokroić na połówki, oliwki wydrylować, chili posiekać.
- W słoiku ułożyć warstwami ser, szalotki, oliwki, papryczkę i listki rozmarynu.
- Wrzucić ziarenka pieprzu i zalać oliwą. Słoik szczelnie zakręcić i wstawić do lodówki.