Kulki ziemniaczne z patisonami

2021-03-26
Kulki ziemniaczane z patisonami
Autor: Shutterstock Kulki ziemniaczane z patisonami to świetna przekąska dla dzieci i dorosłych.
łatwy
30 min
4

Kulki ziemniaczane z patisonami sprawdzą się zarówno jako danie na szybki obiad, jak i na kolację. Jak je przygotować?

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ziemniaki gotujemy a następnie, jeszcze gorące mielimy w malakserze lub ubijamy tłuczkiem do ziemniaków.
  • Kiedy nieco przestygną, dodajemy jajko, mąkę oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie dodajemy odcedzone z zalewy i pokrojone patisony konserwowe.
  • Całość mieszamy, a z masy formujemy kulki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy w mocno rozgrzanym oleju.
  • Kulki podajemy z pokrojonymi patisonami, całość ozdabiamy natką pietruszki.