Krewetki w sosie z czarnych jagód
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Krewetki w sosie z czarnych jagód to wysmakowana przystawka, która zadowoli nawet najwybredniejsze podniebienie.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 kg oczyszczonych krewetek
- 1 litr bulionu
- 3 szklanki czarnych jagód
- szklanka cukru
- szklanka wody
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Krewetki ugotować w bulionie, wyjąć i ostudzić.
- Wymieszać wodę, cukier, mąkę, sok z cytryny i sól i zagotować.
- Do roztworu dodać jagody i gotować na małym ogniu ok. 10 minut.
- Sos przelać na półmisek i ułożyć na nim krewetki.