Kozi ser z grilla z papryczką chilli

2021-03-29
Kozi ser z grilla z papryczką chilli
Autor: pixabay.com Papryczka chilli nadaje koziemu serowi pikantnego smaku.
łatwy
10 min
4

Kozi ser z grilla z papryczkami chilli to doskonała przystawka podczas grillowej biesiady. Sprawdź, jak ją zrobić.

SKŁADNIKI

  • 20 dag koziego sera
  • 2 suszone pomidory
  • łyżeczka świeżego tymianku
  • 1/2 strąka chilli
  • oliwa

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Z chilli usunąć pestki, umyć, osuszyć.
  • Pokroić drobno chilli i suszone pomidory, dodać 2 łyżki oliwy i zioła.
  • Ser pokroić na 4 plastry, każdy ułożyć na kawałku foli.
  • Na każdej porcji sera położyć przygotowaną mieszankę z pomidorów i chilli, zawinąć folię .
  • Grillować 3 minuty, niezbyt blisko żaru