Jajka faszerowane z kawiorem: wykwintna przystawka
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Jajka faszerowane to obowiązkowa potrawa na świątecznym stole. W wersji ekskluzywnej możemy je podać z kawiorem. Zobacz prosty przepis na jajka faszerowane z kawiorem! Jajka faszerowane z dodatkiem kawioru będą ciekawym urozmaiceniem zimnego bufetu.
SKŁADNIKI
- 10 jajek
- kilka sztuk zielonych oliwek (opcjonalnie)
- słoiczek czerwonego kawioru
- łyżeczka musztardy
- 1-2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- koperek do przybrania
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Do żółtek możemy dodać odrobinę kawioru, kilka drobno posiekanych oliwek zielonych i łyżeczkę musztardy. Można też dodać łyżkę lub dwie majonezu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Farsz dokładnie wymieszajmy i ładnie uformowany włóżmy do ugotowanych wcześniej białek. Na każdym jajku faszerowanym zostawmy miejsce na łyżeczkę czerwonego kawioru. Udekorujmy koprem.
- Tak przygotowane jajka faszerowane będą pyszną ozdobą świątecznego stołu!