Gotowe w kilka minut, a smakuje niesamowicie. Na imprezy zawsze je szykuje

Gotowe w kilka minut, a smakuje niesamowicie. Na imprezy zawsze je szykuje
Autor: Shutterstock
łatwy
15 min
6

Idealne na przyjęcie, przekąskę czy do wspólnego oglądania filmów. Te nachosy w śródziemnomorskim stylu smakują wyśmienicie, pięknie wyglądają i stanowią idealną przekąskę dla całej rodziny. A ich przygotowanie nikomu nie sprawi większych problemów.

Idealne połączenie smaków. Wypróbuj ten przepis na ciekawą przekąskę

Przekąska, która jest nie tylko niezwykle prosta w przygotowaniu, ale również prezentuje się przepięknie. Te nachosy w stylu śródziemnomorskim to idealne połączenie różnych kuchni, które wspólnie tworzą niezwykłą, prosta i przepyszną przekąskę - i to zaledwie w kilka chwil.

A co najlepsze, nasze nachosy możemy przygotować tak, by pasowały do naszych preferencji. Jeśli mamy dietę bez mięsa możemy przygotować np. nachosy z fasolą lub z grillowanym tofu. Bez problemu możemy również nieco poeksperymentować z warzywami i sosami.

To naprawdę prosty sposób na aromatyczną przekąskę, która posmakuje każdemu. Nasze danie pięknie będzie się prezentowało na talerzu i z pewnością zachwyci naszych gości. A co najlepsze, z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy.

Jeśli więc mamy zbliżające się przyjęcie, a nie mamy pomysłu co przygotować - ten przepis sprawdzi się idealnie. Wystarczy kilka składników, chwila wolnego czasu i chęci. Te nachosy to idealne przekąska, która zachwyci każdego. Wypróbuj i rozsmakuj się w tych przekąskach.

Jeśli chcemy, bez problemu możemy zamienić zwykłe nachosy np. na pokrojone w trójkąciki pity.

SKŁADNIKI

  • 200 g mięsa mielonego
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1 duże opakowanie nachosów
  • sól i pieprz
  • 1 pomidor
  • nać pietruszki
  • świeża mięta
  • 1 czerwona cebula
  • garść oliwek
  • 100 g hummusu
  • sól i pieprz
  • 100 g sera feta
  • 1 łyżka wędzonej papryki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Wołowinę podsmażamy na oleju.
  • Kiedy będzie gotowa doprawiamy ją solą, papryką i pieprzem.
  • Odstawiamy do przestygnięcia.
  • Nachosy przekładamy do miski.
  • Wykładamy na nie wołowinę.
  • Nakładamy pokrojone oliwki i pomidora.
  • Za pomocą łyżki robimy kleksy z hummusu i jogurtu naturalnego.
  • Całość posypujemy posiekaną czerwoną cebulą, pokruszoną fetą i porwaną miętą wraz z natką pietruszki.
Beszamel: Pomidory – dlaczego są takie zdrowe?
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej