Gotowe w kilka minut, a smakuje niesamowicie. Na imprezy zawsze je szykuje

Idealne na przyjęcie, przekąskę czy do wspólnego oglądania filmów. Te nachosy w śródziemnomorskim stylu smakują wyśmienicie, pięknie wyglądają i stanowią idealną przekąskę dla całej rodziny. A ich przygotowanie nikomu nie sprawi większych problemów.
Idealne połączenie smaków. Wypróbuj ten przepis na ciekawą przekąskę
Przekąska, która jest nie tylko niezwykle prosta w przygotowaniu, ale również prezentuje się przepięknie. Te nachosy w stylu śródziemnomorskim to idealne połączenie różnych kuchni, które wspólnie tworzą niezwykłą, prosta i przepyszną przekąskę - i to zaledwie w kilka chwil.
A co najlepsze, nasze nachosy możemy przygotować tak, by pasowały do naszych preferencji. Jeśli mamy dietę bez mięsa możemy przygotować np. nachosy z fasolą lub z grillowanym tofu. Bez problemu możemy również nieco poeksperymentować z warzywami i sosami.
To naprawdę prosty sposób na aromatyczną przekąskę, która posmakuje każdemu. Nasze danie pięknie będzie się prezentowało na talerzu i z pewnością zachwyci naszych gości. A co najlepsze, z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy.
Jeśli więc mamy zbliżające się przyjęcie, a nie mamy pomysłu co przygotować - ten przepis sprawdzi się idealnie. Wystarczy kilka składników, chwila wolnego czasu i chęci. Te nachosy to idealne przekąska, która zachwyci każdego. Wypróbuj i rozsmakuj się w tych przekąskach.
Jeśli chcemy, bez problemu możemy zamienić zwykłe nachosy np. na pokrojone w trójkąciki pity.
SKŁADNIKI
- 200 g mięsa mielonego
- 6 łyżek jogurtu naturalnego
- 1 duże opakowanie nachosów
- sól i pieprz
- 1 pomidor
- nać pietruszki
- świeża mięta
- 1 czerwona cebula
- garść oliwek
- 100 g hummusu
- sól i pieprz
- 100 g sera feta
- 1 łyżka wędzonej papryki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wołowinę podsmażamy na oleju.
- Kiedy będzie gotowa doprawiamy ją solą, papryką i pieprzem.
- Odstawiamy do przestygnięcia.
- Nachosy przekładamy do miski.
- Wykładamy na nie wołowinę.
- Nakładamy pokrojone oliwki i pomidora.
- Za pomocą łyżki robimy kleksy z hummusu i jogurtu naturalnego.
- Całość posypujemy posiekaną czerwoną cebulą, pokruszoną fetą i porwaną miętą wraz z natką pietruszki.