Domowy sos porzeczkowy do mięs: łatwy przepis
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Sos porzeczkowy do mięs to wyborny dodatek do dań takich jak: pieczony indyk lub kurczak, schab czy pasztet. Nie wymaga gotowania, a jego przygotowanie jest na prawdę proste. Sprawdź, jak go przygotować.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska i Anna Szubińska
Polecamy również:
Galaretka z czerwonych porzeczek
Galaretka porzeczkowa - klasyczny przepis
SKŁADNIKI
- łyżka świeżo startego chrzanu
- 3 łyżki galaretki porzeczkowej
- łyżka musztardy
- sok z 1 cytryny
- łyżka skórki pomarańczowej
- 1/3 szklanki czerwonego wina
- sól
- cukier
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Chrzan zalać sokiem z cytryny i odstawić na 5 minut.
- Dodać galaretkę, musztardę, skórkę pomarańczową i wino, a następnie całość rozmieszać widelcem.