Domowy sos porzeczkowy do mięs: łatwy przepis

Domowy sos porzeczkowy do mięs: łatwy przepis
Autor: thinkstockphotos.com Łatwy przepis na wyborny sos.
łatwy
10 min
4

Sos porzeczkowy do mięs to wyborny dodatek do dań takich jak: pieczony indyk lub kurczak, schab czy pasztet. Nie wymaga gotowania, a jego przygotowanie jest na prawdę proste. Sprawdź, jak go przygotować.

Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna ŚmiałekAdrianna Ewa Stawska i Anna Szubińska

 

Polecamy również:

Galaretka z czerwonych porzeczek

Galaretka z malin i porzeczek

Galaretka porzeczkowa - klasyczny przepis

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Chrzan zalać sokiem z cytryny i odstawić na 5 minut.
  • Dodać galaretkę, musztardę, skórkę pomarańczową i wino, a następnie całość rozmieszać widelcem.