Chrupiąca cieciorka z air fryera. Przekąska idealna jednak istnieje

Dieta bezglutenowa
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Chrupiąca na zewnątrz i delikatna w środku - cieciorka z chili z air fryera to idealny sposób na ciekawą przekąskę w ciągu dnia. Można jeść ją samą, jako przekąskę lub wykorzystać do najróżniejszych dań. A jej przygotowanie nie sprawi nikomu problemu.
Chrupiąca ciecierzyca z chili. Wystarczy kilka minut
Proste, szybkie i niezwykle smaczne. To danie zachwyci każdego, kto raz go spróbuje. Ciecierzyca z chili z air fryera jest prosta do przygotowania i można ją wykorzystać do najróżniejszych potraw. Świetnie sprawdzi się jako grzanki, dodatek do dań głównych, jak również jako zwykła przekąska np. do filmu.
Wystarczy kilka minut i proste składniki, by móc rozkoszować się tą pyszną przekąską. Ciecierzyca wychodzi chrupiąca z wierzchu i delikatna w środku, dzięki czemu staje się idealną przekąską. Świetnie będzie pasowała również do hummusu.
Aby ją przygotować, wystarczy odsączyć i osuszyć cieciorkę, nie wylewajmy jednak płynu, bo sprawdzi się on świetnie jako zamiennik dla jajek, a następnie ją wymieszać z pozostałymi składnikami. Później wystarczy upiec naszą cieciorkę w air fryerze.
To świetny sposób na smaczną i zdrową przekąskę dla każdego. Jeśli więc nie wiesz, co zrobić z puszką ciecierzycy, która stoi w kuchennej szafce, ten przepis będzie idealną odpowiedzią.
SKŁADNIKI
- 1 puszka ciecierzycy
- 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki proszeku chili
- 1/4 łyżeczki soli
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ciecierzycę odlewamy i dokładnie osuszamy ręcznikami papierowymi.
- W misce mieszamy ciecierzycę, olej, chili i sól.
- Przekładamy do koszyka air fryera.
- Pieczemy w 180 stopniach około 12 minut.