Awokado z wędzonym łososiem i rukolą: ekspresowy przepis na elegancką przekąskę

2020-12-04
Awokado z wędzonym łososiem i rukolą
Autor: mat. pras. Eisberg Elegancka i pyszna przekąska na szybko z awokado, łososia wędzonego i rukoli
łatwy
20 min
4

Awokado z wędzonym łososiem i rukolą to najprostsza przekąska świata. A może nawet sałatka? Nie ważne. Smakuje wybornie, syci, a nie tuczy. Można podać jako elegancką zakąskę, posiłek dla dwojga lub jako przekąską do ulubionego serialu. 

Składniki

100 g rukoli np.  Rukola myta marki Eisberg - 1 opakowanie

2 sztyki awokado

50 g łososia wędzonego na gorąco

1 mała cebula czerwona

1/2 cytryny

sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Awokado umyć, przekroić na pół, wydrążyć pestkę.

Środek skropić sokiem z cytryny (wówczas nie ściemnieje), wypełnić rukolą, podzielonym na kawałki wędzonym łososiem oraz pokrojoną w pióra czerwoną cebulą.

Oprószyć do smaku solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.