Awokado panierowane w panko
2021-03-29

łatwy
10 min
4
Chrupiąca panierka i miękkie, kremowe wnętrze - takie jest panierowane awokado. Sprawdzi się jako pyszna przegryzka lub przekąska.
Z czym podawać panierowane awokado?
Tak przygotowane awokado znakomicie smakuje skropione odrobiną soku z limonki lub maczane dipie. My szczególnie polecamy Domowy sos blue cheese, Sos kaparowy lub Pikantny dip serowy. Dla dbających o linię świetnym dodatkiem będzie Dressing z oleju lnianego i twarogu lub Dressing jogurtowy. Miłośnikom orientalnych smaków polecamy wypróbowanie panierowanego awokado z sosem Sambal oelek lub z Sosem curry.
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Awokado obierz, usuń pestkę i przekrój wzdłuż na ósemki. Na patelni rozgrzej olej.
- Kawałki awokado panieruj w mące, następnie w roztrzepanym jaku i na końcu w panko.
- Smaż na złoty kolor. Podawaj z ulubionym dipem.