Ananasowa pasta serowa: najlepsza przekąska imprezowa
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Ananasowa pasta serowa z orzechami pecan to pyszna chrupiąca przekąska. Idealnie nadaje się na imprezy. Efektownie podana wzbudzi aplauz gości.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 kg twarożku śmietankowego
- 500 g świeżego ananasa, zmiksowanego w malakserze lub bardzo drobno posiekanego
- 1 pęczek cebulki dymki, drobno posiekanej
- 1 szklanka posiekanych orzechów pekan
- 1 łyżeczka czosnku w proszku
- 1/8 łyżeczki pieprzu cayenne
- całe orzechy pekan do dekoracji
- 1 ananasowy pióropusz (jako dekoracja)
- krakersy do podania
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W misce wymieszać twaróg razem z ananasem, posiekaną cebulką, orzechami pekan, czosnkiem i ostrą papryką.
- Na talerzu uformować z masy serowej owalny kopczyk, obłożyć całymi orzechami, układając je obok siebie w rzędach.
- Z jednego końca położyć pióropusz liści odciętych z ananasa.
- Podawać z krakersami.