Papryka pasteryzowana na zimę - prosty przepis

Papryka pasteryzowana na zimę - prosty przepis
Autor: thinkstockphotos.com Papryka pasteryzowana na zimę to doskonały dodatek do dań obiadowych  oraz do kanapek
łatwy
45 min
4

Papryka pasteryzowana przyda się zimą jako dodatek do obiadu czy kanapek. Nasz przepis na paprykę pasteryzowaną jest wyjątkowo nieskomplikowany -  tak przygotowana papryka uda się każdemu!

 

Polecamy też:

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Z umytej papryki usunąć gniazda nasienne, strąki włożyć do wrzącej, osolonej wody.
  • Gotować przez 5 minut, odcedzić. Obrać ze skórki i ułożyć w słoikach przekładając czosnkiem.
  • Do 2 szklanek wywaru z papryki dodać gorczycę, ziele angielskie, listki laurowe, sok z cytryny. Zagotować.
  • Paprykę w słoikach zalać gorącym wywarem, na wierzch nalać po łyżce oleju.
  • Pasteryzować przez 30 minut w temperaturze 90ºC.
Beata Lekszycka
więcej