Klopsiki pasteryzowane w zalewie ziołowej

2019-11-07
Klopsiki pasteryzowane w zalewie ziołowej
Autor: Shutterstock Klopsiki pasteryzowane w zalewie ziołowej są bardzo smaczne.
łatwy
30 min
4

Klopsiki pasteryzowane w zalewie ziołowej są smaczne i aromatyczne. Danie sprawdza się znakomicie w podróży lub wtedy, gdy nie masz czasu gotować obiadu. Wystarczy je podgrzać.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Składniki

1 kg mielonego mięsa

2 jajka

1 pęczek natki pietruszki

3 ząbki czosnku

sól i piperz

tarta bułka

mąka

olej do smażenia

 

Zalewa:

1,5 l wody

2 liście laurowe

6 ziarenek ziela angielskiego

2 łyżki suszu warzywnego

2 łyżeczki maggi

 

 

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Mięso wymieszać z bułka, jajkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką, doprawić solą i pieprzem.

Dokładnie wymieszać i z masy uformować kulki, otoczyć je w mące i usmażyć.

Składniki zalewy zagotować i gorącym płynem zalać ułożone w czystych słoikach klopsy.

Szczelnie zakręcić i pasteryzować 25 minut.