Smaczne gofry bazyliowe z łososiem i twarogiem - idealne śniadanie, doskonała przystawka
2022-03-26
łatwy
30 min
4
Pikantne gofry bazyliowe z łososiem i twarogiem gwarantują doskonały początek dnia. Są wyjątkowo puszyste i smakują niebiańsko! Musisz tylko spróbować.
SKŁADNIKI
- 100 g masła
- 3 jajka
- 200 g mąki
- 170 ml mleka
- 1 duża garść liści bazylii
- sól i pieprz do smaku
- olej do posmarowania gofrownicy
- 80 g twarogu
- 60 g łososia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ubij masło z jajkami. Następnie wmieszaj mąkę i dodaj mleko. Odstw ciasto na około 10 minut.
- W międzyczasie umyj bazylię, wytrzyj do sucha i drobno posiekaj.
- Dodaj bazylię do ciasta. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj ciasto.
- Rozgrzej gofrownicę i posmaruj odrobiną oleju. Piecz każdego gofra na złoty kolor, około 4-5 minut.
- Na upieczonych gofrach rozłóż serek i łososia. Podawaj od razu. Smacznego!
Ryby morskie – dlaczego warto je jeść?