Paszteciki do barszczyku z Air Fryera - przepis Pawła Lorocha

2024-11-05
Paweł Loroch
Paszteciki do barszczyku  z Air Fryera - przepis Pawła Lorocha
Autor: Shutterstock Małe paszteciki nadziewane pieczarkami to doskonały dodatek do czystego barszczu lub armatycznego bulionu
łatwy
25 min
4

Dieta wegetariańska

Choć zwykle unikam zdrobnień, tu się nie powstrzymam. Maluteńkie paszteciki nadziewane garstką drobno pokrojonych i usmażonych na maśle Air Fryerze pieczarek same w sobie są pyszną przekąską, a jeśli się poda w komplecie z filiżanką barszczyku, to staną się niewielkim dankiem na lancz albo kolację.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pieczarki pokrój w kosteczkę i wrzuć je do małego naczynia z odrobiną masła, soli i pieprzu.
  • Zrumień pokrojone pieczarki w Air Fryerze przez 3–4 minuty w 180 stopniach, mieszając je w międzyczasie raz albo dwa.
  • Podziel ciasto na równe porcje i rozklep każdą na podłużny placek grubości 1 centymetra.
  • Wyłóż ostudzone pieczarki na przygotowane placki i zwiń je starannie w zgrabne paszteciki.
  • Umieść paszteciki w foremce Air Fryera, posmaruj je rozkłóconym jajem i posyp sezamem. Piecz paszteciki wiatrem przez 8–10 minut, do czasu aż będą złote.
Pieczarki - właściwości i kalorie. Co zrobić z pieczarek?

W galerii pod materiałem wideo znajdziesz inne nasze przepisy na dania z pieczarkami

Paweł Loroch