Paluchy z ciasta francuskiego z pesto - idealna przekąska do zrobienia w 15 minut!
2021-10-07

łatwy
15 min
4
Dieta wegetariańska
Paluchy z ciasta francuskiego z pesto naprawdę zrobisz w 15 minut, wykorzystując gotowe ciasto francuskie i pesto w słoiku. Zajadać nimi możesz się już po półgodzinie!
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 słoik pesto
- 1 jajko do posmarowania paluchów
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ciasto francuskie rozwinąć i rozsmarować pesto.
- Przeciąć wzdłuż na pół i wykrawać paski o szerokości około 2 cm. Każdy pasek skręcić, lekko docisnąć końce i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Jajko rozbełtać i za pomocą pędzelka posmarować paluchy.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 9 minut.