Napój z kapusty włoskiej: przepis na zdrowy, zielony koktajl

2021-03-29
Napój z kapusty włoskiej: przepis na zdrowy, zielony koktajl
Autor: thinkstockphotos.com Kapusta włoska to bardzo wdzięczne warzywo - warto  je wykorzystywać nie tylko jako dodatek do rosołu i  zawijania gołąbków. Idealnie nadaje się się do przygotowywania zdrowych zielonych koktajli.
łatwy
10 min
4

Napój z kapusty włoskiej to propozycja nie tylko dla osób będących na diecie. Dlatego każdy może wrzucić do sokowirówki warzywo, które kojarzy się nam raczej z drugim daniem niż deserem - na przykład kapustę.

SKŁADNIKI

  • kilka liści kapusty włoskiej,
  • 4 - 5 zielonych oliwek,
  • łyżka soku cytrynowego,
  • sól.

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Do miksera wrzuć umyte liście kapusty włoskiej, oliwki bez pestek i sok z cytryny, zmiksuj i schłodź w lodówce.
  • Następnie dopraw szczyptą soli.
  • Dużą wartość odżywczą napój zachowuje przez pół godziny po przyrządzeniu.