Domowe cukierki w białej czekoladzie - prosty przepis na michałki własnej roboty
2021-11-19
łatwy
30 min
4
Jeśli uwielbiacie białe michałki to ten przepis jest dla Was. Te domowej roboty są pyszne, zawierają sporo składników ożywczych i są niemal bez cukru.
SKŁADNIKI
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki zmielonych orzechów
- 3 łyżki masła orzechowego
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżka syropu klonowego
- Polewa:
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 1 łyżka jogurtu
- 5 łyżek odżywki białkowej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wiórki i orzechy zblenduj i wymieszaj z olejem kokosowym, masłem orzechowym i jogurtem.
- Wyrób jednolitą masę i przełóż ją do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Warstwa nie powinna być zbyt gruba.
- Włóż blaszkę do zamrażarki na 15-20 min. Gdy masa się ściśnie pokrój ją na niewielką kostkę i cukierki z powrotem wstaw do zamrażarki.
- Rozpuść 3 łyżki oleju kokosowego i wymieszaj go z jogurtem i odżywką. Polewą udekoruj cukierki i wstaw ponownie do schłodzenia.
Czekolada – dowiedz się, dlaczego warto jeść czekoladę