Domowe cukierki w białej czekoladzie - prosty przepis na michałki własnej roboty

Domowe cukierki w białej czekoladzie - słodkie choć bez cukru
Autor: Shutterstock Domowe cukierki w białej czekoladzie, smakują i wyglądają jak białe Michałki.
łatwy
30 min
4

Jeśli uwielbiacie białe michałki to ten przepis jest dla Was. Te domowej roboty są pyszne, zawierają sporo składników ożywczych i są niemal bez cukru.

SKŁADNIKI

  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki zmielonych orzechów
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • Polewa:
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżka jogurtu
  • 5 łyżek odżywki białkowej

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Wiórki i orzechy zblenduj i wymieszaj z olejem kokosowym, masłem orzechowym i jogurtem.
  • Wyrób jednolitą masę i przełóż ją do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Warstwa nie powinna być zbyt gruba.
  • Włóż blaszkę do zamrażarki na 15-20 min. Gdy masa się ściśnie pokrój ją na niewielką kostkę i cukierki z powrotem wstaw do zamrażarki.
  • Rozpuść 3 łyżki oleju kokosowego i wymieszaj go z jogurtem i odżywką. Polewą udekoruj cukierki i wstaw ponownie do schłodzenia.
Czekolada – dowiedz się, dlaczego warto jeść czekoladę
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek kulinarnych "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Miłośniczka dobrej kuchni i prostych przepisów. Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z …

więcej