Brzoskwinie z migdałami: przepis na zdrowy, prosty deser

Brzoskwinie z migdałami
Autor: Shutterstock Brzoskwinie zapiekane pod bezową czapeczką z migdałami to deser łatwy do przygotowania, a jednocześnie bardzo smaczny i efektowny.
łatwy
5 min
4

Brzoskwinie z migdałami to deser dla małego i dużego łasucha. Brzoskwinie z migdałami można przygotować w niecałe pół godziny. To deser pyszny i zdrowy!

 

SKŁADNIKI

  • 4 dojrzałe i twarde brzoskwinie,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • 4 łyżeczki konfitur, np. z wiśni,
  • 2 łyżki likieru owocowego,
  • 2 białka,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 2 łyżki płatków migdałowych.

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Brzoskwinie naciąć u góry i wyjąć pestkę.
  • W otwory wsypać po pół łyżeczki cukru i włożyć po łyżeczce konfitury, wlać trochę likieru.
  • Z białek i cukru pudru ubić pianę i położyć  na wierzchu owoców.
  • Posypać je migdałami i wstawić na ok. 20 min do piekarnika nagrzanego do 150°C.