Babeczki malinowe z kruszonką - łatwy przepis
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Babeczki to jedne z bardziej popularnych deserów. Można przygotowywać je zarówno na słono, jak i na słodko. Przygotowaliśmy dla was przepis na słodkie babeczki malinowe z kruszonką. Te muffiny zrobicie bardzo szybko i łatwo! Są pyszne spróbujcie!
Poza składnikami spożywczymi, pamiętaj o przygotowaniu foremek na babeczki - mogą być takie jak do muffinków - papierowe, silikonowe lub inne. Ilość podanych składników wystarczy na około 12 babeczek z malinami i kruszonką.
Muffiny malinowe z kremem śmietanowym
Ciastka z malinami i białą czekoladą
Minitarty z malinami
Bułeczki drożdżowe z malinami
SKŁADNIKI
- 1,5 szklanki mąki
- 0,5 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- 2 pojemniki jogurtu naturalnego (po 15 dag każdy)
- 2 jaja
- 10 dag masła
- 15 dag malin
- 2 łyżki płatków migdałowych
- łyżeczka sody
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Na początku trzeba odłożyć składniki na kruszonkę. Z powyższych składników odłóż: 2 łyżki mąki, 4 łyżki cukru i 2 łyżki masła. Przygotowanie babeczek rozpocznij od stopienia pozostałej części masła, następnie odstaw je do ostudzenia. Pozostałą mąkę, cukier, cukier waniliowy i sodę wsyp do miski. Jogurt połącz z jajkami. Następnie dodaj do tych składników ostudzone masło. Całość szybko wyrób i wsyp maliny. Delikatnie zamieszaj. Ciasto przełóż do foremek - jeżeli foremki są z papieru musisz umieścić je na specjalnej blasze z miejscami na takie foremki. Przygotowanie kruszonki do babeczek z malinami: z odłożonych wcześniej składników oraz z płatków migdałowych wyrób kruszonkę. Posyp nią przygotowane do pieczenia babeczki. Babeczki z malinami i kruszonką piecz w temperaturze 180
o C przez 15-20 minut.