Babeczki malinowe z kruszonką - łatwy przepis

babeczki-malinowe-z-kruszonka-latwy-przepis.jpg
Autor: thinkstockphotos.com Słodkie maliny nadają rewelacyjny smak babeczkom. Maliny mogą być świeże, kupimy je niemal przez cały rok, ale też mrożone doskonale się sprawdzą.
łatwy
30 min
4

Babeczki to jedne z bardziej popularnych deserów. Można przygotowywać je zarówno na słono, jak i na słodko. Przygotowaliśmy dla was przepis na słodkie babeczki malinowe z kruszonką. Te muffiny zrobicie bardzo szybko i łatwo! Są pyszne spróbujcie!

Poza składnikami spożywczymi, pamiętaj o przygotowaniu foremek na babeczki - mogą być takie jak do muffinków - papierowe, silikonowe lub inne. Ilość podanych składników wystarczy na około 12 babeczek z malinami i kruszonką.

Muffiny malinowe z kremem śmietanowym

Ciastka z malinami i białą czekoladą

Minitarty z malinami

Bułeczki drożdżowe z malinami

SKŁADNIKI

  • 1,5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 pojemniki jogurtu naturalnego (po 15 dag każdy)
  • 2 jaja
  • 10 dag masła
  • 15 dag malin
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • łyżeczka sody

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Na początku trzeba odłożyć składniki na kruszonkę. Z powyższych składników odłóż: 2 łyżki mąki, 4 łyżki cukru i 2 łyżki masła. Przygotowanie babeczek rozpocznij od stopienia pozostałej części masła, następnie odstaw je do ostudzenia. Pozostałą mąkę, cukier, cukier waniliowy i sodę wsyp do miski. Jogurt połącz z jajkami. Następnie dodaj do tych składników ostudzone masło. Całość szybko wyrób i wsyp maliny. Delikatnie zamieszaj. Ciasto przełóż do foremek - jeżeli foremki są z papieru musisz umieścić je na specjalnej blasze z miejscami na takie foremki. Przygotowanie kruszonki do babeczek z malinami: z odłożonych wcześniej składników oraz z płatków migdałowych wyrób kruszonkę. Posyp nią przygotowane do pieczenia babeczki. Babeczki z malinami i kruszonką piecz w temperaturze 180oC przez 15-20 minut.