Pstrąg faszerowany z grilla

2021-03-29
Pstrąg faszerowany z grilla
Autor: pixabay.com Pstrąg faszerowany z grilla.
łatwy
25 min
4

Ryby z grilla nabierają szczególnego smaku. Sprawdź, jak przygotować faszerowanego pstrąga na grillu.

SKŁADNIKI

  • 4 pstrągi
  • 4 plasterki cytryny ze skórką
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 4 plasterki boczku
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Sprawione pstrągi nacieramy w środku solą, pieprzem i kropimy sokiem z cytryny.
  • Do wnętrza każdej ryby wkładamy po plasterku boczku, plasterku cytryny, cebuli, kilka pasków papryki, strużynie masła i natce pietruszki.
  • Ryby zawijamy w folię aluminiową i układamy na mocno rozgrzanym grillu.
  • Po 20 minutach przekładamy na drugą stronę i odsuwamy nieco na bok grilla na kolejne 10 minut.