Łosoś z pietruszką: pyszne i delikatne danie z grilla

Matka i syn gotują
losos-z-pietruszka-pyszne-i-delikatne-danie-z-grilla.jpg
Autor: thinkstockphotos.com Smakowitego łososia bardzo łatwo jest przygotować na grillu
łatwy
35 min
4

Delikatny łosoś w trakcie grillowania nabiera charakteru - dobrze robi mu dymny aromat rozżarzonych węgli. Aby jeszcze bardziej wydobyć z ryby walory smakowe - dodaj do niej natkę pietruszki!

SKŁADNIKI

  • 4 kawałki łososia (dzwonka lub filety),
  • cytryna,
  • sól, biały pieprz,
  • pęczek natki pietruszki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Sprawione i umyte kawałki łososia nacieramy solą i pieprzem, mocno kropimy sokiem z cytryny.
  • Układamy pojedynczo na folii aluminiowej, obsypujemy posiekaną natką pietruszki, na wierzch kładziemy plasterek lub dwa cytryny.
  • Zawijamy w folię, pieczemy na grillu ok. 30 minut.
Matka i syn gotują