Łosoś w ziołach z warzywami - smaczne i dietetyczne danie
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Łosoś w ziołach, podany z warzywami na parze, to doskonała potrawa dla wszystkich osób będących na diecie lub zmagających się z chorobą. Jest smaczna, pożywna, a co najważniejsze lekkostrawna. Sprawdź, jak zrobić łososia w ziołach z warzywami.
SKŁADNIKI
- 20 dag filetu z łososia
- Oliwa
- Zioła prowansalskie
- Pieprz
- Gruba sól morska
- Pęczek szczypioru
- Mrożone warzywa, np. marchewka, fasolka szparagowa, brokuły
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Filety położyć na blasze do pieczenia posmarowanej oliwą. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami, skropić oliwą.
- Piec w piekarniku 15–20 minut w temperaturze 200 stopni C.
- Warzywa włożyć do szybkowaru, zalać wodą, gotować 3 minuty.
- Filet posypać szczypiorkiem, podawać z warzywami.