Dorsz pieczony z warzywami: przepis
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          40 min
      
      
        
          4
      
    Najprostszy na świecie przepis na dietetycznego dorsza? Upiecz go w piekarniku! Sprawdź, jak zrobić dorsza pieczonego z warzywami.
SKŁADNIKI
- 25 dag filetów z dorsza
 - 10 dag marchwi
 - 10 dag pieczarek
 - 4 dag korzenia pietruszki
 - 4 dag selera
 - 5 dag pora
 - łyżeczka oliwy
 - natka pietruszki
 - sól, pieprz
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Filety z dorsza połóż na folii aluminiowej, dodaj pokrojone warzywa, natkę pietruszki, całość skrop oliwą, lekko oprósz solą i pieprzem.
 - Zamknij szczelnie filety z warzywami, przykrywając je od góry folią.
 - Piecz w nagrzanym piekarniku 30-40 minut. Do pieczenia można również wykorzystać rękaw foliowy.