Dorsz pieczony z warzywami: przepis
2021-03-29
łatwy
40 min
4
Najprostszy na świecie przepis na dietetycznego dorsza? Upiecz go w piekarniku! Sprawdź, jak zrobić dorsza pieczonego z warzywami.
SKŁADNIKI
- 25 dag filetów z dorsza
- 10 dag marchwi
- 10 dag pieczarek
- 4 dag korzenia pietruszki
- 4 dag selera
- 5 dag pora
- łyżeczka oliwy
- natka pietruszki
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Filety z dorsza połóż na folii aluminiowej, dodaj pokrojone warzywa, natkę pietruszki, całość skrop oliwą, lekko oprósz solą i pieprzem.
- Zamknij szczelnie filety z warzywami, przykrywając je od góry folią.
- Piecz w nagrzanym piekarniku 30-40 minut. Do pieczenia można również wykorzystać rękaw foliowy.