Schab smażony w cieście - przepis na schab w azjatyckim stylu

2021-03-29
Schab smażony w cieście - przepis na schab w azjatyckim stylu
Autor: Shutterstock Schab w cieście po chińsku.
łatwy
0 min
4

Schab smażony na sposób azjatycki w aromatycznym cieście jest bardzo smaczny i łatwy do przygotowania. Najlepiej podawać go z ryżem ugotowanym na sypko, słodko-kwaśnym sosem i sałatką z kiełków.

SKŁADNIKI

  • 1 kg schabu
  •  
  • Marynata:
  • 1 łyżka wódki
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz
  •  
  • Ciasto:
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki mąki
  • 1 czerwona papryka
  • kawałek świeżego imbiru
  • sól
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszaj.
  • Schab pokrój w paski, zalej marynatą, wymieszaj i przykryj.
  • Odstaw na godzinę do lodówki.
  • Jajka zmiksuj z mąką, bardzo drobno posiekaną papryką i startym imbirem, posól.
  • Paski mięsa zanurzaj w cieście i smaż na głębokim oleju.