Schab smażony w cieście - przepis na schab w azjatyckim stylu
2021-03-29
łatwy
0 min
4
Schab smażony na sposób azjatycki w aromatycznym cieście jest bardzo smaczny i łatwy do przygotowania. Najlepiej podawać go z ryżem ugotowanym na sypko, słodko-kwaśnym sosem i sałatką z kiełków.
SKŁADNIKI
- 1 kg schabu
- Marynata:
- 1 łyżka wódki
- 1 łyżeczka oleju
- 1 łyżeczka soli
- pieprz
- Ciasto:
- 2 jajka
- 0,5 szklanki mąki
- 1 czerwona papryka
- kawałek świeżego imbiru
- sól
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszaj.
- Schab pokrój w paski, zalej marynatą, wymieszaj i przykryj.
- Odstaw na godzinę do lodówki.
- Jajka zmiksuj z mąką, bardzo drobno posiekaną papryką i startym imbirem, posól.
- Paski mięsa zanurzaj w cieście i smaż na głębokim oleju.