Schab pieczony w majeranku

2021-03-29
Schab pioeczony z majerankiem
Autor: Shutterstock Tak przygotowany schab można jadać na ciepło lub na zimno.
łatwy
90 min
4

Tak upieczony schab jest bardzo aromatyczny za pachnących dodatków - majeranku, soku pomarańczowego, czosnku i cukru. Dzięki dodaniu do marynaty nieco musztardy jest on miękki i kruchy. Polecamy schab pieczony w majeranku.

SKŁADNIKI

  • 1,2 kg schabu
  •  
  • Marynata:
  • 4 łyżki musztardy Dijon
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • pół szklanki soku pomarańczowego
  • pół łyżeczki pieprzu
  •  

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Składniki marynaty dokładnie wymieszaj, odstaw na godzinę, żeby się przegryzły.
  • Marynatą natrzyj mięso, zawiń w folię i włóż do lodówki na całą noc.
  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Wstaw mięso i piecz ok. godziny.