Roladki schabowe z piekarnika

Roladki schabowe z piekarnika
Autor: Shutterstock Proste do przygotowania roladki schabowe są pyszne i efektowne
łatwy
30 min
4

Roladki schabowe z piekarnika świetnie smakują i doskonale się prezentują, a są wyjątkowo łatwe do przygotowania. Jeśli zamierzasz podać je z ziemniakami, możesz kartofle upiec razem z mięsem.

SKŁADNIKI

  • 8 cienkich kotletów ze schabu
  • 8 plasterków boczku wędzonego surowego
  • kawałek sera feta pokrojony na 8 słupków
  • 1 łyżka musztardy
  • 8 sporych suszonych pomidorów
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kotlety posypać solą (ostrożnie) i pieprzem, cieniutko posmarować musztardą.
  • Na każdym ułożyć pomidora i słupek sera. Zwinąć w roladkę.
  • Każdą roladkę owinąć plasterkiem boczku  i spiąć dla pewności wykałaczką.
  • Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC, pod przykryciem, w naczyniu żaroodpornym lub brytfance wysmarowanym oliwą. gdy roldki będą już prawie miękkie, odkryć je, by się zrumieniły.
Wieprzowina: wartość odżywcza, zastosowanie kulinarne
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej