Kotlety z szynki zapiekane z serem i szczypiorkiem
2021-03-29
łatwy
40 min
4
Szynka zapiekana z serem i szczypiorkiem to danie które przygotujesz naprawdę szybko. Jest łatwe do zrobienia, a jednocześnie pyszne.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 4 plastry szynki wieprzowej
- 2 łyżki masła
- kawałek sera cheddar
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- olej
- pieprz cayenne
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Plastry szynki posmarować dokładnie olejem z każdej strony.
- Włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku ok 20 min.
- W połowie czasu przewrócić kotlety na drugą stronę.
- Miękkie masło wymieszać ze szczypiorkiem i startym na tarce serem.
- Posmarować nim szynkę i piec do momentu, aż się przyrumieni.