Ta zapiekanka to mój patent na szybki obiad. Wystarczy kilka składników

Dieta wegetariańska
Ravioli milion dolarów to przepyszny sposób na aromatyczne danie, za które wbrew jego nazwie nie zapłacimy całej fortuny. Wystarczy kilka prostych składników, chwila wolnego czasu i gotowe. Idealne danie dla całej rodziny na wyciągnięcie ręki!
Zapiekanka w kilka chwil. Cała rodzina będzie zachwycona
Szybko, prosto i bez większych problemów. Te aromatyczna zapiekanka to prosty sposób na obiad w ciągu tygodnia, przy którym nie będziemy musieli się zbytnio napracować. Większość pracy wykona za nas piekarnik - to naprawdę szybki i prosty sposób, by szybko i dobrze się najeść.
Co najlepsze, ten przepis możemy w całości do siebie dopasować. My przedstawiliśmy go w wersji wegetariańskiej (choć oczywiście zależy to również od nadzienia ravioli, które wybraliśmy). Jeśli jednak chcemy, możemy bez problemu dodać mięsa do naszego dania.
Wystarczy podsmażyć wcześniej np. mięso mielone, a następnie wymieszać je z naszą passata pomidorową. Dzięki temu stworzymy przyjemną warstwę mięsną, a nie będziemy musieli się zbytnio narobić. Możemy również pomyśleć o dodatku ulubionych warzyw czy przypraw.
Ta zapiekanka to idealny przykład, że z gotowaniem może poradzić sobie każdy. Wystarczy kilka prostych składników i voilà! Pyszny i prosty obiad dla całej rodziny gotowy. Wykorzystaj ten przepis, kiedy nie masz ochoty na długie stanie przy kuchence. Wypróbuj ravioli milion dolarów.
SKŁADNIKI
- oliwa z oliwek
- 700 g gotowych ravioli
- 1 butelka passaty pomidorowej
- 1 opakowanie ricotty
- 1 opakowanie serka śmietankowego
- 50 ml kwaśnej śmietany
- 100 g parmezanu
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 100 g startej mozzarelli
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ravioli gotujemy z instrukcją.
- Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
- Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą.
- W dużej misce łączymy ze sobą ricottę, serek śmietankowy, śmietanę, parmezan, posiekaną cebulę i czosnek.
- Dodajemy ravioli i delikatnie mieszamy.
- Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
- Polewamy całość passatą pomidorową i posypujemy mozzarellą.
- Pieczemy około 40 minut.