Purée mięsno - warzywne: przepis na dietetyczne danie

2021-03-29
Purée mięsno - warzywne: przepis na dietetyczne danie
Autor: Shutterstock Purée z warzyw i mięsa to doskonałe danie dla osób z dolegliwościami  ze strony przewodu pokarmowego
łatwy
25 min
4

Purée mięsno - warzywne to smaczne i łatwe do przygotowania danie. Purée jest  daniem szczególnie polecanym  przy biegunkach i zapaleniu błony śluzowej żołądka lub dwunastnicy.

SKŁADNIKI

  • 100 g piersi kurczaka
  • łyżeczka masła
  • marchewka
  • pietruszka,
  • koperek lub natka
  • sól

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mięso, marchewkę i korzeń pietruszki ugotuj w szklance lekko osolonej wody.
  • Zmiel je w maszynce lub malakserze.
  • Do masy dodaj masło i uformuj kotleciki. Posyp zieleniną.