KOlorowe warzywne leczo - przepis z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Warzywne leczo to pomysł na wykorzystanie różnorodnych warzyw do przygotowania pysznego dania. Smakuje wyśmienicie, jest zdrowa i odżywcza. Przepis przygotowali specjaliści z Poradni Dietetycznej Dietosfera. Porcja dostarcza 220 kcal.
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Paprykę, cukinię i cebulę pokroić w nie za drobną kostkę. Czosnek rozdrobnić na praskę.
- Paprykę, cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie w garnku. Następnie dodać odrobinę wody i dusić przez ok. 10 minut.
- Od czasu do czasu można zamieszać zawartością garnka i pilnować, aby nic się nie przypaliło.
- Gdy papryka zmięknie dodać pokrojoną cukinię i dusić kolejne 10 min (można dolać kolejną porcję wody).
- Pomidora sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
- Gdy warzywa będą miękkie (ale nie rozpadające się!) dodać pomidora i chwilę gotować.
- Doprawić do smaku.