KOlorowe warzywne leczo - przepis z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Warzywne leczo to pomysł na wykorzystanie różnorodnych warzyw do przygotowania pysznego dania. Smakuje wyśmienicie, jest zdrowa i odżywcza. Przepis przygotowali specjaliści z Poradni Dietetycznej Dietosfera. Porcja dostarcza 220 kcal.
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Paprykę, cukinię i cebulę pokroić w nie za drobną kostkę. Czosnek rozdrobnić na praskę.
Paprykę, cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie w garnku. Następnie dodać odrobinę wody i dusić przez ok. 10 minut.
Od czasu do czasu można zamieszać zawartością garnka i pilnować, aby nic się nie przypaliło.
Gdy papryka zmięknie dodać pokrojoną cukinię i dusić kolejne 10 min (można dolać kolejną porcję wody).
Pomidora sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
Gdy warzywa będą miękkie (ale nie rozpadające się!) dodać pomidora i chwilę gotować.
Doprawić do smaku.