Kasza gryczana z podgrzybkami

2021-03-29
Kasza gryczana z podgrzybkami
Autor: Shutterstock Kasza gryczana jest niezastąpiona
łatwy
25 min
4

Kasza gryczana jest niezastąpiona w połączeniu z sosem grzybowym. Może zastąpić ziemniaki, makaron i ryż, chociaż wciąż jeszcze z nimi przegrywa.Niesłusznie, bo z racji zalet zasługuje na więcej niż bycie skromnym dodatkiem do mięs lub sosów.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Grzyby oczyść, umyj.
  • Cebule pokrój, podsmaż na oleju na patelni, dodaj pokrojone podgrzybki i duś, aż będą miękkie.
  • Dodaj sól, pieprz, majeranek, na końcu wlej mleko i podgotuj, aż się zredukuje do gęstego sosu.
  • Kaszę gotuj w osolonej wodzie przez15 minut.
  • Podawaj z sosem grzybowym.
  • Przepis pochodzi z książki „Kasze, płatki, otręby”, którą kupisz w salonikach prasowych i na stronie: www.sklep.grupazpr.pl, w zakładce SuperLife  Biuro Obsługi Klienta: tel. 22 59 05 555 (w godzinach 9.00–17.00)