Jak schudnąć bez głodu? Ta sałatka z fasolą to klucz do sukcesu!
Dla wielu osób odchudzanie się jest nierozłączne z sałatkami. I nic dziwnego, są one niskokaloryczne i dostarczają całą masę wartości odżywczych. Ta sałatka nie jest wyjątkiem od reguły. Nie tylko świetnie smakuje, ale dzięki dużej ilości białka pomoże nam na długi czas zachować uczucie sytości.
i
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Sałatka na diecie. Ta sprawdzi się idealnie
Prosta warzywna sałatka, która zapewni nam uczucie sytości na długi czas? Nic prostszego. Ten przepis na sałatkę sprawdzi się w tym idealnie. Wystarczy kilka składników, by zapewnić sobie wspaniały i co najważniejsze niskokaloryczny posiłek.
Dzięki dodatkowi czerwonej fasoli zapewnimy sobie sporą porcję białka roślinnego oraz błonnika pokarmowego, który reguluje pracę naszego układu trawiennego. Warto więc pamiętać o czerwonej fasoli kiedy jesteśmy na diecie i nie tylko.
Tak przygotowana sałatka może być ciekawym pomysłem zarówno na obiad, jak i na kolację. Jeśli spakujemy ją do szczelnego pojemnika, możemy ją następnego dnia zabrać ze sobą do pracy czy szkoły. Jak ją przygotować?
Jak zrobić sałatkę z fasolą? To proste
To proste, wystarczy ugotować kaszę i odstawić ja do przestudzenia. Odlać z zalewy czerwoną fasolę i dokładnie ją przepłukać. Następnie kroimy cebulę oraz awokado i wrzucamy je do naszej kaszy. Dodajemy ugotowane na twardo i pokrojone jajka oraz fasolę. Wszystkie mieszamy z sokiem z cytryny, oliwą, solą i pieprzem. Jeśli lubimy nieco ostrzejsze smaki, możemy do naszej sałatki dorzucić papryczkę chili.
SKŁADNIKI
- 60 g kaszy pęczak
- puszka czerwonej fasoli
- 4 jajka na twardo
- 1 czerwona cebula
- 1/2 awokado
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki soku z cytryny
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją.
- Odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.
- Jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę.
- Czerwoną fasolę odcedzamy i dokładnie płuczemy.
- Cebulę drobno siekamy.
- Awokado kroimy w kostkę.
- W dużej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki.
- Dodajemy oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz.
- Wszystko dokładnie mieszamy.