Domowe kotlety jajeczne: przepis na pyszny obiad
2023-10-18
łatwy
30 min
4
Dieta wegetariańska
Domowe kotlety jajeczne są pyszne, zwłaszcza podane prosto z patelni. Chrupiące z wierzchu, mięciutkie w środku - kotlety z jajek to niedrogi i niekłopotliwy przepis na pyszny obiad.
SKŁADNIKI
- 6 jajek
- 1 łyżka bułki tartej lub bułki tartej
- 0,25 łyżeczki soli
- 0,25 łyżeczki pieprzu mielonego
- 1 łyżka natki pietruszki, drobno posiekanej
- 1 łyżka oleju do smażenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ugotuj 5 jajek na twardo, ostudź i posiekaj.
- Wymieszaj posiekane jajka z bułką tartą, surowym jajkiem, solą, pieprzem i natką pietruszki, w razie potrzeby wziąć trochę więcej bułki tartej.
- Z gotowej masy mokrymi rękami uformować 4 okrągłe kotlety i smażyć na gorącym tłuszczu.
- Podawać z pieczonymi frytkami i zieloną sałatą.
Jajka – zdrowie w skorupce
Masz ochotę na inne dania z jajek? Zajrzyj do galerii poniżej