Curry warzywne z groszkiem i serem paneer
2021-03-29
łatwy
40 min
4
Curry warzywne z groszkiem i serem paneer to popularny przysmak w Indiach, skąd pochodzi ser paneer, który świetnie nadaje się na sos. Zobaczcie przepis!
SKŁADNIKI
- oliwa
- 220 g sera paneer
- cebula
- pasta curry
- 400 g pomidorów
- ząbek czosnku
- 450 g ziemniaków
- 300 g groszku (mrożonego)
- 300 ml bulionu warzywnego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Na rozgrzaną patelnię wrzucić ser paneer i smażyć przez 3 minuty na złocisty kolor.
- Wyjąć ser, na patelni zeszklić cebulkę, dodać pastę curry, smażyć przez 2 minuty.
- Na koniec dodać bulion warzywny, ziemniaki pokrojone w kosteczkę, pomidory, czosnek i ser.
- Gotować przez 15 minut, dodać mrożony groszek i gotować jeszcze przez 5 minut. Podawać z ryżem.