Curry warzywne z groszkiem i serem paneer

2021-03-29
Curry warzywne z groszkiem i serem paneer
Autor: Shutterstock Curry warzywne może stanowić doskonały przerywnik po mięsnych ucztach świątecznych
łatwy
40 min
4

Curry warzywne z groszkiem  i serem paneer to popularny przysmak w Indiach, skąd pochodzi ser paneer, który świetnie nadaje się na sos. Zobaczcie przepis!

SKŁADNIKI

  • oliwa
  • 220 g sera paneer
  • cebula
  • pasta curry
  • 400 g pomidorów
  • ząbek czosnku
  • 450 g ziemniaków
  • 300 g groszku (mrożonego)
  • 300 ml bulionu warzywnego

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Na rozgrzaną patelnię wrzucić ser paneer i smażyć przez 3 minuty na złocisty kolor.
  • Wyjąć ser, na patelni zeszklić cebulkę, dodać pastę curry, smażyć przez 2 minuty.
  • Na koniec dodać bulion warzywny, ziemniaki pokrojone w kosteczkę, pomidory, czosnek i ser.
  • Gotować przez 15 minut, dodać mrożony groszek i gotować jeszcze przez 5 minut. Podawać z ryżem.