Cake pops na walentynki. Jak zrobić takie ciastka na patyku?
2022-02-14
łatwy
40 min
4
Słodkie i zabawne cake pops udekorowane walentynkowymi serduszkami to ciastka na patyku z posypką. To uroczy prezent dla długiej połówki, słodki nie tylko w smaku, ale i wizualnie. Sprawdź, jak zrobić pyszne cake popsy z brownie i Nutellą w polewie z białej czekolady. Mmm, palce lizać!
SKŁADNIKI
- ciasto brownie przygotowane z twojego ulubionego przepisu
- 1 słoik Nutelli
- 2 tabliczki czekolady
- drewniane patyki do cake popsów
- stojak do cake popsów
- kolorowa posypka w kształcie serduszek
- cienkie wstążeczki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Włóż ciasto do dużej miski i pokrusz je palcami.
- Dodaj 2 łyżki Nutelli i uformuj z lepkiego ciasta kulki. Powinny być kształtne i zwarte, bez pięknieć.
- Rozpuść kawałek czekolady w rondelku. Zamocz koniec patyczka w czekoladzie i nabij na niego kulkę (do połowy kulki).
- Wstaw cake popsy do lodówki na 30 minut.
- Rozpuść resztę białej czekolady i lekko przestudź. Przygotuj posypkę.
- Wyjęte z lodówki cake popsy zamaczaj w czekoladzie tak, by kulki równomiernie pokryły się jej warstwą.
- Możesz lekko przestudzić pierwsza warstwę i zanurzyć kulkę ponownie, by uzyskać grubsze pokrycie. Lizaki odstawiaj do stojaka na cake popsy.
- Gdy polewa jest jeszcze wilgotna, zanurz cake popsy w posypce. Włóż je do lodówki na 30 minut.
- Zanim wręczysz je ukochanej osobie, przywiąż do patyków wstążeczki. Będzie uroczo!
Adrianna Ostaszewska - kruche ciasteczko