Szybkie ciasto z brzoskwiniami z puszki. Pyszny dodatek do kawy lub herbaty
Dieta wegetariańska
Co można zrobić z brzoskwiń z puszki? Odpowiedź na to pytanie jest prosta i kryje się w tym przepisie. Pyszne i rozpływające się w ustach szybkie ciasto z brzoskwiniami z puszki robi się łatwo i błyskawicznie. Umili niejedno rodzinne spotkanie i sprawdzi się na inne okazje. Poznajcie sprawdzony przepis na szybkie ciasto z brzoskwiniami w puszce.
Z czego zrobić szybkie ciasto z brzoskwiniami z puszki?
Aby upiec pyszne ciasto z dodatkiem brzoskwiń w słodkim syropie z puszki, potrzebne są składniki, które tradycyjnie wykorzystuje się do domowych wypieków. Wszystkie produkty są łatwo dostępne. Na liście składników znalazło się więc sześć popularnych produktów:
- mąka pszenna
- brzoskwinie w puszce
- cukier
- masło
- jajka
- proszek do pieczenia
Jak zrobić szybkie ciasto z brzoskwiniami w puszce?
Przepis na ciasto z dodatkiem słodkich brzoskwiń z puszki jest bardzo łatwy. To dobry przepis dla osób, które dopiero uczą się, jak piec cista w domu. Zaawansowani też będą pod wrażeniem, kiedy spróbują ciasta z puszkowymi brzoskwiniami. Przepis przypadnie do gustu zabieganym i zapracowanym. Ciasto robi się w 10 minut. Trzeba tylko poczekać, aż się upiecze i ostygnie.
Przygotowanie ciasta z brzoskwiniami z puszki jest banalnie łatwe i ekspresowe. Aby zrobić je łatwo i bez zbędnych komplikacji, przepis został podzielony na poszczególne kroki:
- 1. krok – ubicie jajek z cukrem
- 2. krok – dodanie mąki, proszku do pieczenia oraz roztopionego masła i jajek
- 3. krok – przelanie ciasta do formy i ułożenie na wierzchu pokrojonych brzoskwiń z puszki
- 4. krok – upieczenie ciasta z brzoskwiniami w puszce w piekarniku
Jak podawać szybkie ciasto z brzoskwiniami w puszce?
To pyszne i szybkie ciasto z dodatkiem kawałków brzoskwiń z puszki sprawdzi się zawsze i będzie smakować każdemu. Upieczone ciasto warto oprószyć cukrem pudrem. Pięknie prezentuje się udekorowane listkami mięty.
Szybkie ciasto z brzoskwiniami z puszki pasuje na niedzielny deser po rodzinnym obiedzie. Można podać je na imprezie, imieninach czy urodzinach. Pysznie łączy się z kawą i owocową herbatą oraz domowymi nalewkami.
SKŁADNIKI
- 1 puszka brzoskwiń w syropie
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- 100 g roztopionego masła
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka ubić z cukrem na jasny puch.
- Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać.
- Dodać roztopione masło i wbić jajka. Dokładnie wymieszać.
- Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć brzoskwinie odsączone z syropu.
- Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 40 minut.
- Wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i pokroić na porcje.
- Podawać na deser.