Puszysty placek omletowy z pieczarkami i pomidorami

Puszysty placek omletowy z pieczarkami i pomidorami
Autor: Shutterstock Puszysty placek omletowy z pieczarkami i pomidorami to propozycja na obiad lub ciepłą kolację.
łatwy
20 min
4

Puszysty placek omletowy z pieczarkami i pomidorami to pomysł na szybki obiad, lunch lub ciepłą kolację. Puszyste jajeczne cisto świetnie komponuje się z aromatycznymi duszonymi pieczarkami i soczystymi świeżymi pomidorami.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 50 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki mleka
  • rozmaryn
  • 2 pomidory
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na maśle, dodać pieczarki, podsmażyć na złoto, posolić.
  • Oddzielić białka od żółtek, żółtka rozkłócić z mlekiem, a białka ubić na sztywno. Wymieszać delikatnie z mąką i rozmarynem.
  • Na maśle usmażyć 4 placki. Ułożyć na nich pieczarki i plastry pomidorów, złożyć na pół.