Cynamonowo-waniliowe racuszki z ryżu
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Cynamonowo-waniliowe racuszki z ryżu to przepis wart uwagi zwłaszcza wtedy, gdy zostanie ci ryż z obiadu. Znakomicie nada się on do przygotowania śniadania na następny dzień. Wykorzystasz resztki, a rodzina będzie z pewnością zadowolona z pysznego śniadania.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
Zobacz, gdzie warto iść do sklepu i co kupić:
SKŁADNIKI
- 1 szklanka ugotowanego ryżu
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczeia
- cynamon
- cukier wanilinowy
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Z jaj, mąki, cukru i proszku do pieczenia przygotować ciasto i dodać do niego ugotowany ryż.
- Rozgrzać tłuszcz na patelni i kłaść na nim racuchy łyżką, usmażyć z obu stron na złoto.
- Posypać cukrem wanilinowym i cynamonem.