Cynamonowo-waniliowe racuszki z ryżu

2021-03-29
Cynamonowo-waniliowe racuszki z ryżu
Autor: Shutterstock Cynamonowo-waniliowe racuszki z ryżu to pomysł na pyszne śniadanie.
łatwy
20 min
4

Cynamonowo-waniliowe racuszki z ryżu to przepis wart uwagi zwłaszcza wtedy, gdy zostanie ci ryż z obiadu. Znakomicie nada się on do przygotowania śniadania na następny dzień. Wykorzystasz resztki, a rodzina będzie z pewnością zadowolona z pysznego śniadania.

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

 

Zobacz, gdzie warto iść do sklepu i co kupić:

SKŁADNIKI

  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczeia
  • cynamon
  • cukier wanilinowy
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Z jaj, mąki, cukru i proszku do pieczenia przygotować ciasto i dodać do niego ugotowany ryż.
  • Rozgrzać tłuszcz na patelni i kłaść na nim racuchy łyżką, usmażyć z obu stron na złoto.
  • Posypać cukrem wanilinowym i cynamonem.