Nocne ciasto drożdżowe bez zagniatania z owocami: przepis Moniki Goździalskiej
Nocne ciasto drożdżowe bez zagniatania z owocami to łatwy przepis Moniki Goździalskiej. To ciasto jest zgodne z filozofią influencerki. Puszyste, pyszne ciasto drożdżowe, które zrobisz bez wysiłku. A rodzina będzie Cię nosić na rękach!
O książce Moniki Goździalskiej przeczytasz pod przepisem.
Monika Goździalska jest autorką książki zatytułowanej "#niedopodrobienia". W książce influencerka podaje swój przepis na dobre samopoczucie i zdrową dietę, jaką sama stosuje. Więcej informacji znajdziecie w artykule Monika Goździalska wydała książkę: wypróbuj przepisy na fit sylwetkę
Smakowitą książkę Moniki Goździalskiej kupicie tutaj >>> SKLEP.GRUPAZPR/#NIEDOPODROBIENIA
Jaka jest Monika? Jak mówi sama o sobie jest #niedopodrobienia. Z resztą zobaczcie sami w galerii poniżej
SKŁADNIKI
- Na ciasto:
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki oleju
- 50 g drożdży
- 3,5 szklanki mąki
- 200-300 g truskawek lub innych owoców jagodowych, również mrożonych
- Na kruszonkę:
- 200 g masła
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka cukru
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wieczorem całe jajka mieszamy z cukrem, olejem i mlekiem.
- Do mieszaniny dodajemy pokruszone drożdże. I zostawiamy do rana.
- Rano dodajemy mąkę i mieszamy.
- Przekładamy ciasto do formy posmarowanej masłem.
- Na wierzchu układamy truskawki lub dowolne inne owoce jagodowe lub śliwki.
- Wierzch posypujemy kruszonką przygotowaną z masła, mąki i cukru.
- Pieczmy około 40-45 min w temp. 180°C.
- Podajemy, gdy ciasto przestygnie.