Ekpresowe, słone pączki z kminkiem
Przekąska, którą przygotujesz w kilka chwil? Proszę bardzo! Podajemy przepis na słone pączki z kminkiem. Sprawdzą się jako przegryzka podczas oglądania meczu lub filmu. Świetnie smakują z piwem lub czerwonym barszczykiem.
Przeczytaj także:
Smażenie pączków - porady. Jak uniknąć wpadek przy smażeniu pączków?
Czy pączki nadziewać przed, czy po smażeniu?
Jak chudo smażyć pączki? 5 rad na tłusty czwartek
Jak kupować pączki? Po czym poznać pączka idealnego
Polecamy pączki z różnych zakątków świata:
Pączki mięsne: przepis na pączki drożdżowe z podrobami
Babeczki na słono z PASTĄ ORZECHOWĄ
Racuchy z dyni na słono: obiad w stylu wege
Pączki luksusowe: przepis pradziadka
Oliebollen - pączki holenderskie
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 3 szklanki maki
- 1 szklanka mleka
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka drożdży
- pół łyżeczki skórki cytrynowej
- 2 łyżki kminku
- sól
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wszystkie składniki wymieszaj w misce i zagnieć ciasto.
- Gotowe ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 2 cm.
- Powykrawaj niewielkie kółka i smaż na rozgrzanym oleju ok. 7 minut.