Parowar: jakie korzyści płyną z gotowania w parowarze?
Dziś wszyscy chcemy być szczupli i zdrowi, ale nie zawsze znamy właściwe sposoby dbania o dobrą formę i szczupłą sylwetkę. Pierwszym krokiem ku nowemu stylowi życia może być zakup parowara.
Spis treści
Parowar - czym jest?
Parowar to urządzenie elektryczne służące do gotowania na parze ryb, mięsa i warzyw. Przyzwoity model kosztuje około 100-200 zł. Najkorzystniejszą formą zakupu jest transakcja w sklepie internetowym (gdzie ceny są niższe), najlepiej zlokalizowanym w naszym mieście, tak aby osobiście zgłosić się po odbiór i nie wydawać na kuriera.
Warzywa i ryby z parowaru
Na pewno nie będziemy żałować tego zakupu, ponieważ warzywa gotowane na parowarze są naprawdę bardzo smaczne, a ponadto zachowują swoje cenne właściwości odżywcze. Natomiast ryby przyrządzone w ten sposób – oprócz tego, że wyśmienite – są o wiele zdrowsze niż te, do których przywykliśmy, tzn. smażone w panierce.
Parowar: oszczędność czasu
Brak konieczności smażenia czy rozdrabniania (warzywa) potraw to duża oszczędność czasu. Ponadto gotując w parowarze nie musimy co chwila sprawdzać, czy coś nie wykipiało albo się nie przypaliło – po prostu wkładamy produkty do pojemników, ustawiamy określony czas (kierując się zaleceniami instrukcji) i możemy zająć się dowolną czynnością.
A po upływie kilkunastu lub kilkudziesięciu minut zasiąść do pysznego, aromatycznego posiłku.