Ania Starmach poleca na rozgrzewkę warzywa. Zobaczcie przepis na ratatuj!
Anna Starmach (32 l.), ulubiona jurorka polskich edycji MasterChef oraz MasterChef Junior emitowanych na antenie TVN jest uznaną autorką książek kulinarnych i portalu kulinarnego. Na swoim oficjalnym profilu instagramowym zachęca nas byśmy jesienią rozgrzewali się daniami warzywnymi. Daniami pełnymi koloru i witamin! Zobaczcie przepisy na najlepsze dania według Ani Starmach.
Na swoim instagramowym profilu Anna Starmach przyznaje, że jesienią spędza więcej czasu w kuchni. Gotuje proste dania kuchni francuskiej, które jak wiadomo doskonale rozgrzewają, poprawiają humor i sycą na długo.
Wypróbujcie koniecznie: Francuska zupa cebulowa z grzankami - pyszności praktycznie z niczego
Czy może być coś przyjemniejszego niż zapach pyrkającej warzywnej lawy, która rozgrzewa ciało i duszę? Oczywiście, że może. Nie jeden, ale dwa garnki pożywnych potraw z warzyw. Zatem zupie cebulowej koniecznie musi towarzyszyć francuski sposób na jesienny spleen, czyli ratatouille, albo jak kto woli ratatuj. Ratatuj to nie tylko tytuł filmu animowanego sympatycznym szczurze, który pomaga zrobić karierę nieudolnemu kuchcikowi. To przede wszystkim danie na pocieszenie, duma kuchni francuskiej, doskonały gulasz warzywny, którego podstawą jest cukinia, papryka i pomidory.
Polecamy:
Francuski ratatouille, czyli zdrowy ratatuj na obiad
oraz
Prawdziwe, domowe ratatuj. Jak zrobić radzi Agata Wojda
Możecie też wejść na wyższy stopień kulinarnego wtajemniczenia i przygotować
Tartę ratatuj - przepyszną na ciepło i na zimno