Twarożek z maślanki: przepis jak zrobić kremowy twaróg o delikatnym smaku [GALERIA ZDJĘĆ]
Twarożek z maślanki to jeden z najdelikatniejszych twarogów. Ma aksamitną teksturę i łagodny smak. Wprost idealny do podania na słodko. Ale można również łączyć go z wytrawnymi smakami. Choć z tym bym nie przesadzał, ponieważ nie należy tłumić naturalnego smaku twarożku. Zapraszam do wypróbowania prostego przepis na twarożek z maślanki!
Poradnik, jak zrobić twarożek z maślanki przygotował i wielokrotnie sprawdził: Gieno Mientkiewicz
Gieno Mientkiewicz, kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert. W swojej karierze przez wiele lat był menadżerem Roberta Makłowicza, prowadził różne audycje kulinarne w kilku rozgłośniach radiowych, a w kanale Kuchnia+ stworzył program "Przez dziurkę od sera". Współtworzył liczne serowe festiwale. Prowadził własną Akademię Kulinarną „Smolna 8 Food”. Publikował w magazynach piszących o jedzeniu i kulturze stołu: Kuchnia, Wino, Ferment, Gospodyni. Pisywał recenzje do Aktyvista, G. Wyborczej, Kuriera Targowego i wielu innych. Kucharz wszechstronny. Wyznawca ruchu Slow Food, praktykujący. Autor określenia – „sery zagrodowe”, które sam zdefiniował i ustawicznie promuje. Doradca serowy topowych kucharzy. Zakochany w twarogach.