Przepis na gładką skórę i płaski brzuch. Zielony sok Ewy Wachowicz to samo zdrowie
Ewa Wachowicz słynie ze swojej urody. Co jest jej sekretem? Odpowiedzią na to pytanie jest zielony sok, który ma niesamowitą moc. W jego skład wchodzą zdrowe warzywa i owoce oraz przyprawy. Zapewnia nie tylko piękną skórę, ale i pozytywnie wpływa na przemianę materii. Zobaczcie, jak Ewa Wachowicz robi zielony sok.
Spis treści
- Jak działa zielony sok Ewy Wachowicz?
- Zielony sok Ewy Wachowicz – składniki
- Jak zrobić zielony sok Ewy Wachowicz?
- Jak pić zielony sok Ewy Wachowicz?
- Zielony sok – przepis Ewy Wachowicz
Jak działa zielony sok Ewy Wachowicz?
Zdrowy przepis Ewy Wachowicz na zielony koktajl ma same zalety. Wszystkie składniki wykazują prozdrowotne działanie. Regularne picie zielonego soku nawadnia organizm, wspomaga metabolizm i pozytywnie wpływa na układ odpornościowy. Dodatkową zaletą zielonego soku jest to, że ma fantastyczne działanie na urodę i wygładza skórę. Ewa Wachowicz jest najlepszym przykładem, jak rewelacyjnie zielony sok wpływa na ciało.
Zielony sok Ewy Wachowicz – składniki
Na liście potrzebnych produktów znajdują się warzywa i owoce oraz przyprawy. Wszystkie składniki są dostępne w sklepach przez cały rok, więc pyszny i zdrowy zielony koktajl można pić zawsze. Co więc jest niezbędne, aby zrobić zielony sok według przepisu Ewy Wachowicz?
- seler naciowy – niskokaloryczne warzywo bogate w błonnik, które usprawnia pracę układu trawiennego
- marchewka – źródło beta-karotenu
- zielony ogórek – pomagają usunąć z organizmu toksyny i nadmiar wody
- szpinak – źródło żelaza i kwasu foliowego
- jarmuż – wzmacnia odporność, jest bogaty w witaminy z grupy B i witaminę C
- jabłko – skarbnica witamin, buduje odporność i wspomaga trawienie
- imbir – reguluje trawienie, skuteczny lek w przeziębieniach
- przyprawy – kurkuma i pieprz podkręcają smak zielonego soku
Jak zrobić zielony sok Ewy Wachowicz?
Przepis na pełen zdrowia zielony sok, który poleca Ewa Wachowicz, jest łatwy i szybki. Część składników należy obrać i pokroić, a następnie wszystkie zmiksować. Sprawdzi się wyciskarka wolnoobrotowa lub sokowirówka. Do przygotowania koktajlu można też wykorzystać blender. Koktajl będzie gęsty, ale tak samo zdrowy i pyszny. Gotowy zielony sok przelewa się do szklanek i wypija od razu.
Jak pić zielony sok Ewy Wachowicz?
Pyszny i pełen prozdrowotnych składników sok w zielonym kolorze należy stosować w czasie siedmiodniowej kuracji. Ewa Wachowicz zaleca picie go rano na czczo, najlepiej na pół godziny przed pierwszym posiłkiem. Sok należy przechowywać w lodówce i wypić w ciągu doby. Kurację zielonym sokiem warto stosować w czasie świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy, kiedy jesteśmy narażeni na przejedzenie lub uczucie ciężkości. Dzięki niemu niestrawności czy wzdęcia szybko miną.
Zielony sok – przepis Ewy Wachowicz
Składniki:
- 4 łodygi selera naciowego
- 1 jabłko
- 1 marchewka
- 1 zielony ogórek
- garść szpinaku
- garść jarmużu
- kawałeczek korzenia imbiru
- szczypta kurkumy
- szczypta pieprzu
Przygotowanie:
1. Marchewkę, ogórek, jabłko i imbir obrać. Razem z selerem naciowym pokroić na mniejsze kawałki.
2. Do sokowirówki, blendera lub wyciskarki wolnoobrotowej przełożyć pokrojone warzywa. Dodać szpinak i jarmuż.
3. Wycisnąć sok i przelać do dzbanka.
4. Doprawić kurkumą i pieprzem. Wymieszać.
5. Pić rano na czczo przed śniadaniem przez 7 dni.
Zobacz galerię i poznaj przepis krok po kroku na sok z sokownika. Poniżej znajdziesz też quiz o zielonych warzywach, w którym możesz sprawdzić swoją wiedzę.