Niezastąpiona kasza - 11 przepisów na dania z kaszą
Kasza to jeden z tradycyjnych składników dań kuchni polskiej, Bo też było i jest w czym wybierać - rodzajów kasz jest sporo, co stwarza spore możliwości kulinarne. Kasza jest sycąca, zdrowa i wcale nietrudna do przygotowania. Dania z nią smakują zarówno mięsożercom, jak i weganom i wegetarianom. Dlatego proponujemy 11 przepisów na dania z kaszą, po które najczęściej sięgacie!
Spis treści
- Zobacz naszą galerię z przepisami na dania z kaszą, ulubionymi przez czytelników beszamel.pl
- Zobacz wideo i dowiedz się więcej na temat kaszy!
Rodzajów kasz jest bardzo wiele - różnią się od siebie nie tylko rodzajem ziarna, z jakiego pochodzą, ale też stopniem zmielenia go, palenia lub nie itd.
Kasza gryczana palona to lubiany dodatek do zrazów i sosów, jęczmienna także, a poza tym to niezbędny składnik krupniku. Jaglana dobrze komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami, a poza tym jest ponoć najzdrowsza wśród zdrowych. Kukurydziana pięknie wygląda i doskonale smakuje, nie jest też ciężkostrawna. Kasza manna jest delikatna, może być składnikiem deserów, ale też dań wytrawnych. Kuskus i bulgur polubiliśmy i za smak i za łatwość przygotowania.