Kapusta kiszona DIY - sprawdzone przepisy na domowe kiszenie kapusty dla każdego
Kiszenie kapusty w domu nie jest trudne. Wymaga nieco czasu, ale nie potrzebujesz jakiś specjalnych umiejętności, by samodzielnie ukisić kapustę. Kiszoną kapustę DIY można zrobić w beczce lub w słoikach. Wszystko zależy od tego, jaką ilość chcesz przygotować i ile miejsca masz do przechowywania ukiszonej kapusty. Właściwie wystarczy mieć kapustę, sól i słoik i domowa kiszona kapusta urozmaici twoje menu. Zatem do dzieła
Spis treści
Kiszona kapusta DIY, przygotowana samodzielnie w domu, to produkt najwyższej klasy. Jeśli samodzielnie ukisisz kapustę masz pewność, co w niej jest, a to bardzo ważne. Tak zdrowe produkty jak kiszonki powinny mieć jak najprostsze składy, aby zadziałała natura, a nie chemia. Kiszona kapusta to samo zdrowie. Jest też bardzo uniwersalna. Można ją jeść samą, przygotowywać z niej sałatki i surówki, dodawać do zup, farszy i gulaszy, gotować, smażyć i piec.
Jaką kapustę można kisić?
Można kisić niemal każdy gatunek kapusty, można je łączyć między sobą, można dodawać do kapusty inne warzywa,a także owoce. Każda wersja jest wyjątkowa, smaczna, pełna składników odżywczych i prozdrowotnych. Aby ukisić kapustę wystarczy sól i słoik - ale to najprostsza wersja. A tych może być wiele. Tradycyjnie kisimy białą kapustę z dodatkiem marchewki i odrobiny przypraw. Warto jednak poeksperymentować i zrobić kilka słoików z różnymi dodatkami. W galerii przedstawiamy XX przepisów - sprawdzonych, łatwych i różnorodnych, aby każdy znalazł coś dla siebie. Sprawdź w galerii przepisy i przygotuj kiszoną kapustę w domu