Newsy i trendy

Moda na gotowanie sprawia, że co chwila na rynku pojawia się coś nowego, związanego z kulinariami. A to fantastyczny kuchenny gadżet, nowa książka kucharska albo dotycząca nowej diety, a często też ciekawe wydarzenie kulinarne, w którym chcielibyście uczestniczyć. My chcemy być na bieżąco, a Wy?

Newsy i trendy

Too Good To Go startuje w Trójmieście!

Po sukcesie aplikacji w Warszawie i Krakowie przyszedł czas na Trójmiasto! Od dziś do walki z marnowaniem jedzenia mogą włączyć się również mieszkańcy Gdańska, Gdyni, Sopotu i okolic. W aplikacji dostępne są pyszne paczki-niespodzianki z niesprzedanym danego dnia jedzeniem z restauracji, kawiarni, sklepów i cukierni w całym Trójmieście, które w innym przypadku musiałyby wylądować w koszu.

Jakie wina piją Polacy? Raport sprzedaży win w Polsce 2019*

Sprzedaż win w Polsce rośnie. W 2019 zwiększyła się o 15% w porównaniu z 2018. Największą popularnością cieszą się czerwone wina wytrawne, które stanowią 52% wszystkich sprzedanych win w 2019 roku. Dzięki szerokiej ofercie i dużej rozpiętości cenowej konsumenci mogą znaleźć dobre wina już za ok 30 zł*.

Restauracja KANAPA: wyszukana kuchnia ukraińska pełna smaku i magii [RECENZJA]

W sercu warszawskiego Starego Mokotowa w pięknej willi mieści się ukraińska restauracja Kanapa - wykreowana przez Dymitr Borysowa. Ukraińska kuchnia jest szczera i smaczna. Ale w mistrzowskim wydaniu Kanapy to prawdziwa mekka smakoszy. Szef kuchni Stanislav Malovytskyi wznosi ukraińską kuchnię na absolutne wyżyny sztuki kulinarnej. W ramach festiwalu Fine Dining Week od 12 lutego do 1 marca za jedyne 129 zł osoby od osoby możecie doświadczyć zmysłowej podróży smakami Ukrainy. Jeśli marzycie o romantycznej kolacji we dwoje, to rezerwujcie stolik już dzisiaj. 

Raj dla wegan w Lidlu - nowa zielona oferta sieci już dostępna

Wegański trend zagościł na dobre w jadłospisach wielu z nas, a roślinne produkty stale zyskują na popularności. Lidl nieustannie rozszerza ofertę wege-produktów tak, że stają się coraz bardziej dostępne na co dzień! W sklepach sieci znajdziemy m.in. alternatywy mięsa, jogurtów czy wegańskie dania gotowe.  

Po operze na kolację. Zaprasza: Opera Rara ze smakiem

„Opera Rara ze smakiem” to projekt towarzyszący festiwalowi Opera Rara. Zaproszenie do stołu to najlepszy sposób, by pełniej przeżyć koncert i uzupełnić to doświadczenie o doznania zmysłu smaku.  

Co będzie modne w 2020 roku? Branżowe trendy według PizzaPortal.pl

Dania z konopi indyjskich na stałe zagoszczą w kawiarniach i restauracjach, na popularności zyskają alternatywne produkty dla mleka czy mięsa oraz mąka kokosowa i z ciecierzycy – wynika z prognoz analityków rynku1. Co jeszcze będzie modne w 2020 roku? Wszystkie rozwiązania proekologiczne. Ma to związek z rosnącą świadomością społeczeństwa i otwartością na nowości.

Wielka Uczta Warszawska 1-2 lutego 2020. Musisz tam być!

Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym festiwalem przy wspólnej biesiadnej ławie odbędzie się 1-2 lutego Centrum Praskim Koneser. Brzmi smacznie? Koniecznie już zarezerwujcie ten weekend!!!

BIO nowość Holle – CROCO COCO – mus owocowy z kokosem dla dzieci od 8. miesiąca życia

Nowy ekologiczny mus w ofercie marki HOLLE – tym razem gamę produktową zasilił Kokosowy Krokodyl – naturalnie słodki, bajecznie smaczny i aromatyczny BIO mus owocowy z jabłka, mango i kokosa.

Miód z kakao: nowość z Pasiek Rodziny Sadowskich

Pyszny, słodki i mocno czekoladowy jest miód z kakao z Pasiek Rodziny Sadowskich. To zwykłe - niezwykłe połączenie smaków zaskakuje intensywnością. Znajoma słodycz miodu i wyraźnie wyczuwalny smak kakao idealnie uzupełniają się, tworząc pyszny duet, który przypadnie do gustu zarówno fanom czekolady, jak i maluchom, które nieustannie domagają się kanapek i naleśników z czekoladowym nadzieniem.

Grupa Accor rezygnuje z używania plastikowych produktów jednorazowego użytku

Grupa Accor, międzynarodowa sieć hoteli, wyeliminuje plastikowe produkty jednorazowego użytku dla gości w hotelach na całym świecie do 2022 roku. Rozwijając swoją rolę odpowiedzialnego dostawcy usług z zakresu turystyki na szczeblu lokalnym i globalnym, grupa Accor we współpracy z Fundacją Ellen MacArthur zobowiązała się do przyłączenia się do Global Tourism Plastics Initiative prowadzonej przez Program Środowiskowy Organizacji Narodów Zjednoczonych (UNEP) i Światową Organizację Turystyki.

Strona 1 z 78