Newsy i trendy

Moda na gotowanie sprawia, że co chwila na rynku pojawia się coś nowego, związanego z kulinariami. A to fantastyczny kuchenny gadżet, nowa książka kucharska albo dotycząca nowej diety, a często też ciekawe wydarzenie kulinarne, w którym chcielibyście uczestniczyć. My chcemy być na bieżąco, a Wy?

Newsy i trendy

Massimo Bottura twórca sukcesu festiwalu kulinarnego Al Meni

Massimo Bottura jest szefem modeńskiej restauracji „Osteria Francescana”, która może się pochwalić trzema gwiazdkami Michelin oraz dwukrotnym tytułem najlepszej restauracji na świecie. Bottura od lat jest jednym z najgorętszych nazwisk w światowej gastronomii oraz gwiazdą festiwalu kulinarnego Al Meni. 

Promocja kapusty STOŻKOWEJ w Lidlu: zobacz najlepsze przepisy z kapustą stożkową

Już od poniedziałku, 19 października, do środy, 21 października na Ryneczku Lidla jest dostępna świeża, polska kapusta stożkowa w promocyjnej cenie! Soczyste i chrupiące liście kapusty stożkowej smakują jak młoda kapusta, sprawdzą się w surówkach, ale również w daniach na ciepło, czy w domowych kiszonkach. Zobaczcie sami!

Nowość w sieci ŻABKA: różowy donut z piankami HARIBO Chamallows

Marka HARIBO we współpracy z firmą STOKSON wprowadza na rynek nowość – wyjątkowe różowe donuty z piankami HARIBO Chamallows. Produkty są już dostępne w sieci sklepów Żabka na terenie całej Polski

Jabłka prosto z drzew od polskich sadowników ponownie na Ryneczku Lidla

Po raz kolejny świeże i pyszne jabłka, sprzedawane prosto z sadowniczej skrzyni, zawitają na Ryneczek Lidla. Tym razem będziemy mogli skosztować jabłek Jonagold, z charakterystyczną, dla tej odmiany, matową skórką z malinowo-czerwonym rumieńcem. Te niezwykle słodkie i aromatyczne owoce znajdziemy od poniedziałku, 12 października, do środy, 14 października, we wszystkich sklepach Lidl, w atrakcyjnej cenie.

Ulubione ciasto Igi Świątek. Daje moc i odporność. Prosty przepis

Iga Świątek zdobywczyni pucharu wielkoszlemowego turnieju tenisowego French Open jak każdy lubi dobre jedzenie. Choć w przypadku sportsmenki dobre jedzenie nabiera dodatkowego znaczenia. Wszystko co znajdzie się na talerzu tenisistki musi dać moc i odporność, nawet ulubione ciasto. Oto prosty przepis na zwycięstwo! 

Huel na nowo definiuje przyszłość żywności

Huel wprowadził na rynek nową linię Hot & Savoury z posiłkami instant. Bazując na sukcesie flagowych produktów marki, którymi są słodkie szejki, firma zaprezentowała ciepłe i wytrawne dania, których przygotowanie zajmuje mniej niż 5 minut. Wystarczy je po prostu wymieszać z wrzącą wodą. Każdy z nich zawiera pełnowartościowe i naturalne składniki, w tym 24 gramy białek roślinnych oraz wszystkie 26 niezbędnych witamin i minerałów.

DESKA SERÓW: nowa oferta sieci LIDL Polska

Pikantne, łagodne, szwajcarskie, holenderskie, włoskie, świeże, dojrzewające, pleśniowe, twarde, z mleka krowiego, koziego, owczego - już niebawem w stałej ofercie Lidl Polska pojawią się nowe sery z różnych zakątków Europy prezentowane w koszach wiklinowych. Dotychczas dostępne testowo wyłącznie w części sklepów – już od poniedziałku, 5 października pojawią się we wszystkich Lidlach w całej Polsce.

VIOLIFE: wegańska alternatywa dla sera - od 8 października w sieci Biedronka

Produkty Violife mają roślinny skład, do złudzenia imitują serki śmietankowe, grecką fetę i twarde sery żółte, a do tego wzbogacone są o witaminę B12. To propozycja dla wszystkich, którzy chcą jeść smacznie i bardziej roślinnie. Od 8 października dostępne w promocyjnej ofercie produktów wegańskich sieci Biedronka.

Witajcie na planecie grzybów! Roberta Hofrichter "TAJEMNICZE ŻYCIE GRZYBÓW" [WIDEO+RECENZJA]

Ponieważ miłość do grzybów jest sprawą niezwykle emocjonalną książkę Tajemnicze życie grzybów połknęliśmy na jedno posiedzenie. Autorem książki jest Robert Hofrichter, wielki znawca i miłośników grzybów. Daliśmy mu się oczarować wiedzą, erudycją i dowcipem. Polecamy gorąco książkę Roberta Hofrichtera Tajemnicze życie grzybów wydawnictwa Prószyński i S-ka.   

Łowcy smaków - roślinna kuchnia bez glutenu i rafinowanego cukru

Otwórz okno na kulinarny świat, pełen nowych smaków i zapachów. Świat kuchni roślinnej, bez glutenu i rafinowanego cukru. Kuchni, która zmieni jakość twojego życia i pozwoli cieszyć się pysznym jedzeniem i jednocześnie pełnią zdrowia.

Strona 1 z 84